Udviklingen går stærkt...
Sustainable Cruises
Bæredygtige krydstogter
Går du med en lille krydstogtsdrøm i maven...., men får dårlig samvittighed overfor miljøet og verdenssamfundet. Så skal du prøve at læse lidt videre.....
Mange tror at krydstogter forurener enormt, ødelægger autentiske steder på jorden, forbruger alt i overflod - og samtidig er rederierne ligeglade... Intet kunne være mere forkert. Nutidens krydstogtsturisme har allerede gjort kæmpemæssige fremskridt og der arbejders ansvarligt på at gøre rejseformen bedre og bedre i forhold til miljøet.
En udskældt industri
Krydstogtsindustrien har fået mange tæsk for sin ekstravagante ferieform der overforbruger på flere parametre. Og mange vil sige tæskene er fortjent. Indenfor krydstogtsbranchen anerkender man at rejseformen laver et negativ klimaaftryk. Men skal vi diskutere turisme og bæredygtighed, så skal det gøres på et retvisende grundlag baseret på fakta
Krydstogtsrederierne tænker ikke kun på brændstof og CO2 forurening. Der tænkes hele vejen rundt om
- Vand
Frisk vand er en begrænset ressource. Derfor er mellem 75-80% af den vand som forbruges ombord havvand, som afsaltes og renses. Herefter er det perfekt til både opvask, brusebade og vask af sengetøj mv. - Plastic
Costa har stort set elimineret engangs emballage af plastic og micorplastic på deres skibe. Ingen plasticflasker i restauranten eller ingen engangs emballage i køkkenet Heller ingen små prøver af shampoo, creme etc. i kahytter og spa området. Istedet er de vigtigste udskiftet med dåser som opfyldes løbende. Mange rederier har forpligtet sig til reducere forbruget af plastic med 50 tons om året og flere skibe har allerede helt forbundet brugen af plastic og engangsemballage. - Friske råvarer
Mere end 500 opskrifter er gentænkt og forbedret således, at man fremover benytter årstidens produkter fra det område man sejler. Derved undgår man lange transporter for råvarerne, og i sidste ende får passagerne mere friske madvarer uden at gå på komprotmis med kvaliteten. - Madspild
Kokkene bliver undervist i at reducere madspild ved at benytte avancerede teknologier. Samtidig er der i buffeten kampagner som skal engagere gæsterne i ansvarlighed når de øser op. Samtidig laves der som underholdning ombord enkle madkurser for børn, hvor madspild er en vigtig del af madlavningen. Afslutningsvist doneres overskudsmad til velgørende organisationer i anløbshavne. - Genbrug af affald
Al affald ombord på skibene sorteres. Det skal derfor ses som en fremtidig ressource. Og alt som kan genanvendes bliver recycled. Det gælder glas, tetra pak, aluminimum, pap og papir etc. - Intelligent energistyringssystem
Her er flere forbedringer som forbedret hydrodynamisk ydeevne af skroget, nul forbrug elevator, 100% energigenvinding og genanveldelse, lav miljøbelastning med styret ventilationssystemer etc. - Udflugter
Vore destinationer er ikke spændende anløbshavne - det er virkeligheden for de mennesker der bor der med den identitet, historie og kultur de har. Det er vi som gæster forpligtet til at forstå og værdsætte fremfor blot at tromle ind over med masseturisme. Istedet skal vi lære mere, vise hensyn og komme i mindre grupper. - LNG brændstofdrevne skibe
Flåden af krydstogtsskibe har aldrig været yngre og teknologierne accelrerer for fuld med nye tiltag og forbedringer. I 2019 fik Aida det første krydstogsskib på LNG brændstof. Her i slutningen af 2024 sejler mere end 50 store krydstogtsskibe på LNG brændstof.
Alle rejseformer påvirker klimaet negativt.
Hvis vi alle passer på miljøet i hverdagen, er der også plads til at vi på vores ferie forkæler os selv lidt ekstra.