Valletta
Godt at vide inden du skal afsted

Inden rejsen

Inden rejsen


Pas

Vigtigt: Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter krydstogtets afslutning. Er udløbsdatoen kortere end 6 måneder efter endt rejse, godkender rederiet ikke dit pas, og du vil blive afvist ved skibet.

Det er dit eget ansvar at dit pas er gyldigt og du har medbragt alle de nødvendige papirer og dokumentation. Det gælder også evt. Visum.

Børn og spædbørn skal have eget pas.

Ved bestilling skal du kontrollere, at navne i pas og bestillingsbekræftelse er identiske. Det kan være forbundet med større omkostninger, hvis navne skal ændres efterfølgende.

Øster Lindet Rejser kan ikke holdes ansvarlig for konsekvenserne af et glemt eller ikke gyldigt pas, og du kan blive nægtet adgang til indrejse eller krydstogtskib, i tilfælde af dit pas ikke er medbragt, gyldigt eller beskadiget.


Visum

Sørg for, at du opfylder kravene til visum i hver havn på dit krydstogt, hvert land på din rundejse eller hver destination på din storbyferie. Vær opmærksom på, at der til nogle lande kræves et visum med multiple entry (flere indrejser).

Det er dit eget ansvar at opfylde gældende regler.

Kontroller inden afrejsen de regler der gælder for dine rejsemål og anskaf nødvendigt visum.

Visum til USA

Senest 3 dage inden din afrejse skal du udfylde en online forhåndsgodkendelse (ESTA), som skal udfyldes af dig selv, hvorfor Øster Lindet desværre ikke kan hjælpe med dette. Du skal udprinte denne forhåndsgodkendelse og medbringe den på din rejse.

Det er vigtigt at dine oplysninger i skemaet er nøjagtig de samme som i dit pas og rejser du med spædbørn, skal disse også ESTA godkendes. Der opkræves et mindre gebyr for hver person.

Vær opmærksom på at hvis du har besøgt nogle af følgende lande, og har stempler fra disse i passet, efter marts 2011, skal du personligt søge om Visum på ambassaden i København. 

Visum til Canada

Danske statsborgere skal søge om en indrejsetilladelse i Canada, dette gælder for alle rejser ind i Canada, også mellemlandinger og lign.

Ansøg om indrejsetilladelsen (eTA) så snart du har bestilt din rejse. Du ansøger online og du skal huske at skrive tilladelsen ud og medbringe den på rejsen.

Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.


Rejser med spædbørn

Rejser du på Krydstogt med et spædbarn, bør du være opmærksom på at mange rederier kræver at barnet er flydt 6 måneder inden afrejsen. 

Er krydstogtet af længere varighed, typisk mere end 9 dage, kræves det ofte at barnet er fyldt 1 år, for at kunne komme med.

Du bør også være opmærksom på at det ikke er alle krydstogtskibe og rederier, der tillader at spædbørn bader med ble eller badeble. 


Aldersgrænser

Krydstogtrederierne har ofte nogle aldersgrænser, som du bør være opmærksom på inden du bestiller et krydstogt.

De fleste rederier kræver at personen der skal rejse er minimum 21 år, for at kunne rejse selv, uden forældre eller værge. For nogle rederier er denne grænse minimum 18 år.

Der kan i nogle tilfælde gøres en undtagelse fra aldersgrænsen, hvis forældre eller værge udfylder en erklæring fra rederiet.

For at kunne bestille alkoholiske drikke på krydstogtet, skal man ofte være fyldt 21 år.

Hvis du er over 21 år og rejser med børn under 18 år, som ikke er dine egne, skal der medbringes en underskrevet samtykkeerklæring, med underskrift fra begge forældre eller værge, hvor der gives tilladelse til at barnet må rejse med dig.

Hvis denne erklæring ikke medbringes, kan du blive nægtet adgang til skibet.

Erklæringerne kan typisk findes på rederiernes hjemmesider.

BEMÆRK! Denne erklæring skal også udfyldes og medbringes hvis barnet rejser med kun den ene forældre, også selvom der foreligger mundtlig eller anden aftale om forældremyndigheden.

Så for en sikkerheds skyld, så udfyld erklæringen i alle tilfælde.


Graviditet

Er du gravid, skal du være opmærksom på at de fleste rederier kræver at krydstogtet skal være afsluttet inden den 24. graviditetsuge.

Mange rederier kræver også at du medbringer en lægeerklæring, som fortæller at du er egnet til at rejse, samt hvor langt du er i din graviditet.

Vær opmærksom på at erklæringen skal være på engelsk.


Sygdom og handikap

Er du fysisk handikappet eller i medicinsk behandling, skal du skrifteligt informere Øster Lindet Rejser, om medicinske eller fysiske forhold, som kan kræve at du skal have behandling eller pleje i løbet af krydstogtet. Denne underretning skal ske når du bestiller, eller snarest muligt efter tilstanden opstår, og bør indeholde information om hvorvidt der er brug for specielle faciliteter eller hjælp.

Bruger du kørestol skal du selv medbringe denne, og du skal som tommelfingerregel kunne klare dig selv, eller rejse med en person, der kan hjælpe med det nødvendige.

Vær opmærksom på at det i havne hvor skibet lægger til via tenderbåde, ikke er muligt at komme i land med kørestolen.

Er det nødvendigt at medbringe medicin, f.eks. livsvigtig medicin, bør du få lavet et medicinkort hos din læge, som du kan medbringe på turen.


Vaccinationer

Når du ved hvor du skal hen på dit krydstogt, kan du med fordel tale med din læge om det er nødvendigt med vaccinationer til det pågældende område.

Det er ved din egen læge eller statens serum Institut, du finder den bedste vejledning om hvorvidt vaccination er nødvendigt.


Forsikringer

Det gule sygesikringsbevis dækker IKKE rejser udenfor Europas Grænser.

Derfor anbefales det på det kraftigste at du tegner en rejseforsikring, som kan dække dig hvis du bliver syg eller kommer til skade under din ferie.

Du bør også overveje at tegne en afbestillingsforsikring, i tilfælde af du bliver akut syg og må afbestille din rejse.

Søg evt. rådgivning hos dit normale forsikringsselskab, eller kontakt et reseforsikringsselskab, f.eks. Gouda.