København

Under rejsen

Under rejsen


Pengeløst krydstogt

De fleste krydstogtskibe er pengeløse og det har du brug for at købe noget under dit krydstogt, så bruges dit nøglekort til kahytten som betalingskort.

Til nøglekortet er dit eget betalingskort tilknyttet og alle køb du har foretaget ombord på skibet, betales når krydstogtet er ved at være slut.

Du kan hele tiden følge med i din regning, enten på en app eller på skærmen i kahytten. Du kan også henvende dig i skibets reception, som kan fortælle dig beløbet.

Du bør være opmærksom på

  • at børns nøglekort også er tilknyttet dit betalingskort. 
  • om dit betalingskort kan bruges til udenlandske betalinger.

Det er generelt set ikke tilrådeligt at tilknytte et debetkort til dit nøglekort, da der ofte bliver reserveret et ret stort beløb på kortet, som først frigives et stykke tid efter hjemkomst.

Medbring evt. 2 kreditkort så du er sikker på at have et ekstra, hvis det ene ikke virker.


Check ud

På den sidste dag af dit krydstogt vil du få udleveret bagagemærker, som du skal udfylde efter instruktionerne i kahytten, og sætte på din bagage. Bagagen sættes uden for kahytten om aftenen og hentes af besætningen, som sørger for at bagagen bringes fra borde.

Pak skrøbelige, vigtige eller værdifulde genstande i din håndbagage.


Dagsprogram

Hver aften vil du i kahytten få leveret den kommende dags program. Programmet indeholder ofte oplysninger om aktiviteter og underholdning ombord, åbningstider og dresscodes til arrangementer.

Det er derfor en god idé at læse programmet igennem.


Dresscode ombord

Dresscodes er efterhånden udfaset på de fleste krydstogter. Der kan dog være enkelte arrangementer, som har en dresscode.

Du behøver derfor ikke nødvendigvis at pakke gallakjolen eller smokingen ned for at tage på krydstogt.

Om dagen bruges almindeligt pænt tøj, alt efter vind og vejr, og om aftenen er det ofte lidt pænere tøj, a la det du ville tage på, når du skal på en pænere restaurant.

Kontroller med det rederi du skal sejle med, om du kan forvente at få brug for andet end almindeligt pænt tøj.


Drikkepenge/Servicecharge

Drikkepenge er hos de fleste rederier inkluderet i det der kaldes et obligatorisk service charge.

De fleste rederier opkræver service charge ved bestilling af krydstogtet, men inkluderer det ikke i krydstogtets pris.

Der er enkelte rederier, der først opkræver service charge ombord på skibet.

Service charge dækker typisk service i kahyt og på restaurant for både børn og voksne.


Elektricitet og aircondition

Du kan både bruge danske og amerikanske strømstik ombord og strømforsyningen er på 110 og 220V.
Du finder en hårtørrer i alle kahytter.

Der er typisk aircondition i alle kahytter, men der kan være undtagelser.


Spa og Wellness

Du finder ofte forskellige wellnessbehandlinger ombord på et krydstogtskib. F.eks. spa, massage, frisør osv. Behandlinger som disse er ofte ikke inkluderet i prisen for krydstogtet og skal betales på skibet.

Du kan med fordel booke tid til behandling i god tid inden krydstogtet.


Håndklæder

Der findes håndklæder i din kahyt og ved poolen, og det er også muligt at få udleveret et håndklæde til brug for en strandtur i land.

Du behøver derfor ikke medbringe håndklæder hjemmefra.


Internet og telefoni

Der er typisk en telefon i kahytten, som kan bruges til kontakt med receptionen ombord. Det er dog ofte en dyr løsning og bør ikke bruges til at ringe til og fra skibet.

Du kan bruge din mobiltelefon i land, men vær opmærksom på høje roamingafgifter, som i øvrigt også er høj, hvis du bruger den ombord på skibet.

Det kan anbefales at slukke mobiltelefonen, når du ikke skal bruge den, så du undgår unødvendige opkrævninger for brug.

Det er ofte muligt at købe forskellige internet pakker ombord på skibene, dette er dog et tilkøb og koster ofte en god sum penge.


Gå i land på destinationer

Du kan altid selv vælge om du vil gå i land, når skibet lægger til en destination. Du må gerne blive ombord på skibet, og du kan gå af og på så mange gange du har lyst til.

Sørg for at orientere dig om hvornår du senest skal være tilbage på skibet igen.


Gå ombord

Når du modtager din billet vil du kunne se tidspunkt for ombordstigning. Det er meget vigtigt at du er klar til ombordstigning på dette tidspunkt. Kommer du for sent til ombordstigning anses bestillingen som afbestilt og du har mistet dine penge. 

Når du skal checke ind, skal du tage dit pas og rejsedokumenter med til skranken i terminalen, hvor du bliver checket in og får udleveret nøglekort. Herefter går du ombord på skibet.

Skulle du blive forsinket kan du ringe til skibet på det telefonnummer der står på din billet. Dette godtages dog kun i særlige tilfælde.

Når du checker ind, sørger personalet for at din bagage bliver bragt til din kahyt. Sørg derfor for at have det du skal bruge i de første par timer, i din håndbagage, da det kan tage tid at få leveret bagagen.


Rygning

Rygning ombord på krydstogtskibe er typisk meget indskrænket. Der vil være særlige afmærkede områder, hvor rygning er tilladt ombord.


Sprog

Der tales, på langt de fleste krydstogtskibe, engelsk som hovedsprog.

Derudover vil der ofte kunne tales både fransk, spansk, italiensk og tysk.


Læge

Bliver du syg eller kommer til skade på et krydstogtskib, er du heldigvis tæt på kvalificeret lægehjælp.

Der er altid en læge og/eller et hospital ombord. Det er dog værd at bemærke at du selv skal betale for behandling, hvorfor en rejseforsikring er yderst fornuftig at tegne inden du skal afsted.

Du finder også et velassorteret apotek ombord på de fleste skibe, så du kan få behandling og medicin for de mest almindelige sygdomme.

I mere komplicerede sager samarbejdes med hospitaler i land.