1920X1080 Flyrejser

Information om fly

Information om fly


Bagage når du skal med fly

Der er stor forskel på hvad de forskellige flyselskaber tilbyder af bagage. Derfor kan du altid finde information om mængden af bagage du kan have med, når du booker din rejse.

Typer af bagage

Der skelnes mellem håndbagage, som du kan tage med ind i kabinen og have hos dig under hele turen, og indtjekket bagage. som du tjekker ind, inden du går ombord og ligger i flyets lastrum under rejsen.

Indtjekket bagage

Normalt er der 20-23 kg. indtjekket bagage inkluderet i prisen på et fly, når du skal på krydstogt. Men antal stk. bagage og vægt kan, som sagt, variere.

Det vil altid fremgå af dit rejsebevis og/eller billet hvor meget bagage du må medbringe.

Har du særligt udstyr som du skal have med, f.eks. en klapvogn, kørestol eller andet, er det vigtigt du giver din Travel Designer besked, så vi kan få det clearet med flyselskabet.

Håndbagage

Håndbagagen er den bagage, som du må have med dig ind i kabinen på flyet, og denne skal typisk leve op til visse krav om størrelse og vægt.

Dimensioner og vægt vil du kunne finde på dit rejsebevis/billet.

Typisk tillades en håndbagage på ca. 5-10 kg. Du bør være opmærksom på at der gælder særlige regler for hvad du må medbringe i din håndbagage.
Disse regler kan du læse mere om under punktet "Regler for bagage"


Bagage når du flyver til USA

Der gælder særlige regler for indtjekket bagage, når du skal flyve til og fra USA.

Her må du ikke aflåse noget af din indtjekkede bagage. Skulle der ske skade på bagagen, som følge af denne regel ikke er overholdt, vil forsikringen typisk ikke dække. 


Regler for håndbagage

Du må medbringe væsker i håndbagagen på flyrejser, men der er visse begrænsninger på flydende væsker, cremer og geléer. 

Det er tilladt at medbringe sammenlagt maksimalt 1 liter væske, inklusive tandpasta, cremer og geléer i din håndbagage. Hver enkel del må dog ikke overstige eller kunne indeholde mere end 100 ml.

Flydende væsker, cremer og geléer skal pakkes separat i en enkel gennemsigtig genlukkelig pose, som maksimalt kan rumme 1 liter. Posen med væsker skal fremvises separat i sikkerhedskontrollen.

Du må kun hav én af disse poser med pr. passager.

Reglerne gælder for væsker, gelé og flydende substanser. Dermed omfatter reglerne altså mere end blot vand og andre drikkevarer.

F.eks. 

  • Væsker, herunder drikkevarer, sirup, olier og supper mm.
  • Parfume, barbersprit o.lign.
  • Flydende substanser herunder: shampoo, balsam, tandpasta mm.
  • Cremer f.eks. håndcreme, solcreme, pomader mm.
  • Beholdere under tryk herunder: Deodoranter, barberskum, hårlak mm.
  • Blandinger af faste og flydende stoffer herunder pesto, Nutella o.lign.

Der er enkelte undtagelser fra disse regler og her er eksempelvis babymad, medicin og lignende undtaget fra reglerne. Du må dog forvente at sikkerhedskontrollen kan forlange bevis på at indholdet er hvad du siger det er.

Er du i tvivl, så få råd hos vores Travel Designers.


Check-in

Afhængig af flyselskabet kan du foretage Check-in fra 48 timer før afgang og helt ind til 1 time før afgang.

Nos nogle enkelte flyselskaber kan du mod betaling få lov at vælge sæde, når du foretager online check-in.

Har du bagage der skal indtjekkes, kan du stadig foretage check-in online. Bagagemærker kan udskrives i lufthavnen på selvbetjeningsautomaterne.

Oplysninger om hvornår du kan checke-in online kan du finde på dit rejsebevis/flybillet. Husk at overholde disse tider.


Mistet eller beskadiget bagage

Hvis du har mistet din bagage eller den er blevet beskadiget undervejs, så er det meget vigtigt, at du får lavet en rapport i lufthavnen.

Du skal kontakte det handlingsselskab, som har håndteret det fly, du fløj med. Du finder typisk handlingsselskabet ved bagagebåndet eller i ankomsthallen. Rapporten vil indeholde et referencenummer samt et telefonnummer, som du senere kan kontakte for at høre, hvor langt bagagen er nået.


Mødetid

Du skal ofte være i lufthavnen i god tid inden flyet afgår. dette skyldes at du skal kunne nå gennem security og andre check-stationer. 

Du kan se hvornår du skal møde i lufthavnen på dit rejsebevis/billet, og det er oftest ca. 2 timer før afgang.


Pas og rejsedokumenter

Det er altid dit ansvar at medbringe rejsedokumenter og gyldigt pas, samt. evt. visum.

Rejser du med børn skal disse have deres eget pas.

Du kan blive nægtet adgang til fly og resten af rejsen hvis passet er beskadiget eller navn ikke er nøjagtig det samme som på billet.

Øster Lindet Rejser kan ikke holdes ansvarlig for følgerne af manglende eller ugyldigt pas, eller manglende rejsedokumenter.


Rejsebetingelser

Du finder vores generelle rejsebetingelser her.