Kiel Marina
Maritim kulturarv

Kiel

Kiel Rådhus Og Opera
Maritim kulturarv

Kiel

Kiel Gennem Kielerkanalen
Maritim kulturarv

Kiel

Kiel Havnepromenade
Maritim kulturarv

Kiel

Kiel Heikendorf Beach
Maritim kulturarv

Kiel

Sejl på krydstogt fra Kiel

Kiel er den største by i delstaten Slesvig-Holsten i det nordlige Tyskland. Den ligger ved den vestlige bred af Kieler Fjord og Østersøen og er kendt for sin maritime betydning, som en vigtig havneby og et centrum for søfart og skibsbygning.

The Sailing City

Kiels maritime historie er omfattende, og byens strategiske beliggenhed gør Kiel til en af Europas mest trafikerede havne, som stadig den dag i dag har en stor betydning for den internationale handel.

"Marinens By" Kiel blev allerede inden Første Verdenskrig benyttet som flådestation for det daværende kejserrige. Her fandtes både en ubådshavn, en motortorpedohavn, en havn for linjeskibe, slagkrydsere og hvad flåden ellers havde til rådighed. Netop derfor var bybilledet dengang fyldt med de mange tusinde mennesker, som var en del af flåden. 

Under Anden Verdenskrig blev halvdelen af Kiel og det store havneområde bombet til ruiner. Byen blev senere genopbygget med det formål at forbinde vandet med byen.

Kiels maritime historie går dybt i byens identitet, og erhvervet fungerer som en central del af byens kultur og økonomi. Der er bl.a. mange maritime virksomheder, universiteter og forskningsinstitutter. 

Kieler-ugen er et fantastisk eksempel på, hvordan byen er blevet forbundet med havet. "Kieler Woche" som det hedder på tysk, regnes for at være en af verdens største internationale kapsejladser. Kieler-ugen afholdes hvert år den sidste uge i juni og tiltrækker omkring 3 mio. mennesker fra nær og fjern. 

Shopping i Kiel

Brænder kreditkortet i lommen? Skal garderoben opgraderes, eller skal du bare kigge lidt? Så er Kiel det helt rigtige sted at udforske shoppingmulighederne! 

Besøg Holstenstrasse, som byder på et stort udvalg af specialbutikker, kendte butikskæder og indkøbscentre, beliggende mellem kulturelle områder med åbne pladser, kirker og flotte bygninger.

Udvid shoppingoplevelsen og besøg butik efter butik efter butik på Holtenauer Strasse. 

Hvis vejrguderne er på tværs, og det er vådt eller koldt udenfor, kan du i dejlige omgivelser og tørvejr fortsætte shoppingeventyret i shoppingcentrene Holstentörn, Citti-park, Quer Passage eller Sophienhof. 

Uanset hviken type shopping du planlægger og ser frem til i Kiel, skal du være opmærksom på, at butikkerne ofte har lukket om søndagen. Sådan en søndagsfri giver jo anledning til at pleje kroppen og nyde alt det nyindkøbte efter en fantastisk lørdag i byens gader. 

Kielerkanalen

Kielerkanalen, som i folkemunde kaldes for "kæmpeskibenes motorvej", fik oprindeligt navnet Kaiser-Wilhelm-Kanal, efter Kejser Wilhelm 2. indviede kanalen efter otte års arbejde på at gøre den kunstige kanal klar.

Kanalen åbnede første gang for skibstrafik i 1895 og skabte dermed en direkte forbindelse mellem Nordsøen ved Elben-floden og Østersøen ved Kielerfjorden.

Kielerkanalen tillod hurtig bevægelse for det tyske kejserriges flåde og havde dermed en særlig betydning under Første Verdenskrig. Desuden har kanalen spillet en afgørende rolle i at fremme handel og skibsfart, som bidrog til økonomisk vækst i området og gjorde Kiel til et vigtigt handelscentrum. 

Kanalen er i dag en af verdens travleste kanaler med mere end 30.000 skibe, der passerer igennem hvert år. Med sine 99 km og 11 dybdemeter tiltrækker Kielerkanalen turister og sejlere fra hele verden, som kommer for at udforske dens historie og naturskønne omgivelser. 

Kielerkanalen snor sig igennem varierede landskaber med skove, åbne grønne marker og maleriske bakker - hver med sin skønhed. Kanalens rute præges også af store flotte slotte og herregårde, som skaber en fornem atmosfære. Der findes flere parker og grønne områder langs bredden af kanalen, hvor du kan nyde en afslappende stund. 

 

Kort vej for danskere

Med kun 100 km til den danske grænse ligger Kiel i en ganske overskuelig afstand for bl.a. en weekendtur. Derudover er Kiel også en nem starthavn for et dejligt krydstogt.