1920X1080 Krydstogt For Begyndere Header
Din guide til et fantastisk eventyr

Krydstogt for begyndere

Krydstogter er en helt unik og behagelig måde at udforske verden på. Krydstogtsferie er ideel for dig, der ønsker at kombinere komfort og eventyr. Hvis det er første gang, du vil på krydstogt, så forbered dig på en rejseform, der kan være stærkt vanedannende. Her er alt, hvad du behøver at vide for at kaste dig ud i dit første maritime eventyr!

Hvad er et krydstogt?

Forestil dig, at du står på dækket af et smukt skib, en svag brise tager i dit hår og du skuer ud over det uendelige hav, der strækker sig foran dig.

Du er på vej ud på dit allerførste krydstogt, en rejseoplevelse, der kan ændre din opfattelse af ferie for altid. Når du for første gang træder ombord på et krydstogtskib, kan det føles som at træde ind i en drømmeverden.

Et krydstogt er en form for ferie, hvor du bor på et flydende hotel, krydstogtskibet, og besøger forskellige destinationer undervejs. Der findes krydstogter for enhver smag, lige fra afslappende solferier til eventyrlige ekspeditioner. Derfor kan det også være en udfordring at skulle vælge det første krydstogt.

Sådan vælger du det rigtige krydstogt!

Når du vælger dit første krydstogt, er der flere faktorer at overveje:

1.Valg af destination:
Tag et øjeblik til at drømme. Vil du udforske det caribiske paradis med hvide sandstrande og turkis vand?
Måske er det Europas kulturelle skatte eller Alaskas vilde naturskønhed, der kalder på dig. Dit krydstogt kan tage dig til alle disse steder og mange flere.
Vælg derfor et krydstogt, der passer bedst muligt til dine ønsker og vil du gå mere i dybden, kan du kigge på de eksakte destinationer, hvor krydstogtskibet lægger til.

2. Tidspunktet er vigtigt: 
Bestem hvornår du vil tage afsted. Krydstogter sejler hele året rundt, så du kan vælge den sæson, der passer dig bedst. Vælg en tid, der passer til din ferieplan og stemningen, du leder efter. Men hav også med i overvejelserne, at det ikke er alle destinationer, der egner sig lige godt på alle tider af året, rent vejrmæssigt. Det er eksempelvis ikke helt så lækkert at være på krydstogt hvis klimaet på ruten siger regntid.

3. Find den perfekte længde:
Krydstogter varierer i længde, lige fra korte weekendture til episke eventyr, der strækker sig over flere uger. Vælg den varighed, der giver dig tid til at udforske dine destinationer og opleve alt, hvad skibet har at tilbyde.
Når du skal afsted på dit første krydstogt, kan du med fordel vælge et krydstogt af lidt kortere varighed, eksempelvis 1 uge, så du har tid til at mærke efter om det er noget du vil prøve igen i en længere periode.

4. Prisklasse:
Krydstogter findes i alle prisklasser, så det er vigtigt at finde et, der passer til dit budget. Du kan vælge mellem skibe med en bred vifte af faciliteter og oplevelser, lige fra budgetvenlige muligheder til luksuriøse suiter med alt inkluderet.
Prisen afhænger af flere forskellige faktorer og kahyttens størrelse og beliggenhed er en stor del af prisen. Herudover afhænger prisen også af, hvor krydstogtet skal gå hen og hvor lang tid det strækker sig over.

5. Rederi:
Rederierne tilbyder forskellige skibe og faciliteter. Det er derfor ikke helt underordnet hvilket rederi, du vælger at tage på krydstogt med. Der er også forskel på hvordan en krydstogt pakke er sat sammen, alt efter hvilket rederi du vælger. Nogle rederier har inkluderet alt i prisen, hvor andre har delt prisen op i forskellige tilvalg og gebyrer.
De forskellige rederier kan også tilbyde forskellige størrelser og designs af skibe, og de store skibe har et væld af underholdning og aktiviteter, mens mindre skibe tilbyder en mere intim og eksklusiv atmosfære. Vælg det rederi, der bedst matcher din personlige smag og præferencer.

Hvad kan jeg forvente på et krydstogt?

På et krydstogt er der masser at se og gøre, så du vil sjældent komme til at kede dig:

 • Kabiner og indkvartering: Krydstogtskibe har en række kahytter at vælge imellem, fra enkle indvendige kahytter til luksuriøse suiter med alt inkluderet. Der kan være stor forskel i de forskellige kahytstyper, både i forhold til layout og placering, samt prisklassen. Din travel designer kan rådgive dig om, hvilken kahyt der bedst matcher dine ønsker.

 • Mad og drikke: Krydstogter er kendt for deres fremragende og varierende mad. De fleste krydstogtskibe tilbyder et udvalg af restauranter og spisesteder, hvor du kan smage på forskellige køkkener. Det er ofte sådan at du har helpension på dit krydstogt og at maden skal indtages i særlige restauranter. Der er dog også en række specielle restauranter, som du kan vælge at besøge og betale lidt ekstra for dette, hvis du har lyst til at prøve noget andet.
  Drikkevarer er ikke altid inkluderet i et krydstogts pris, og det kan derfor være en rigtig god ide at tilkøbe drikkevarepakker, når du bestiller rejsen, da du ellers kan være nødt til at købe drikkevarer til caépriser ombord på skibet.

 • Underholdning og aktiviteter: Der er altid noget at lave på et krydstogt, fra shows og teaterforestillinger til kasinoer og vandsportsaktiviteter. Krydstogtskibe er ofte som flydende feriebyer og du kan derfor med fordel orientere dig om hvilke aktiviteter, der tilbydes på det krydstogtskib, du overvejer.
  Teaterforestillinger på krydstogtskibe er ofte helt i særklasse og du vil ofte have fri adgang til disse forestillinger som en del af prisen på dit krydstogt. Oplev magien og udnyt de muligheder for underholdning der er inkluderet.

 • Udflugter: Krydstogter tilbyder mulighed for at udforske destinationerne på guidede ture og udflugter, der arrangeres af skibet. Du vil ofte selv skulle booke disse udflugter og det er et tilkøb til dit krydstogt. Det er dog værd at bemærke, at det ofte er nogle spændende udflugter af meget forskellig art.
  Udflugterne kan med fordel bookes hjemmefra, via rederiernes hjemmeside eller i nogle tilfælde samtidig med at du booker dit krydstogt. Når du booker i god tid, er udvalget størst og du bør derfor booke dine ønskede udflugter i god tid.

 • Afslapning: Krydstogter er også perfekte til afslapning. Du kan nyde poolområdet, spa-behandlinger og solnedgangen fra dækket. Når krydstogtskibet er på havet, kan du både nyde godt af de mange faciliteter ombord, eller du kan vælge blot at slappe af i en af de mange lounges, cafeer eller noget helt andet. Mulighederne for afslapning er mange.

Det skal du pakke til dit første krydstogt!

Når du skal pakke til dit første krydstogt, kan pakkelisten variere afhængigt af destination og krydstogtselskab. Du skal dog altid huske dit pas, også når du skal i land på de forskellige destinationer, samt evt. medicin. Tager du fast medicin, så tag en snak med din læge om der er vigtige dokumenter som skal medbringes på rejsen.

Herudover kan du med fordel pakke:

 • Dokumenter:

  • Pas og visum (hvis påkrævet)

  • Krydstogtbillet og rejseplan

  • Kopier af vigtige dokumenter f.eks. pas og forsikringspapirer

 • Tøj:

  • Afslappet tøj til dage ombord og udflugter

  • Formel tøj til middage og fester (kontroller krydstogtets dresscode)

  • Badetøj

  • Lagdelt tøj, da vejret kan variere

  • Behagelige sko til at gå rundt på skibet og udflugter

 • Personlig pleje:

  • Toiletsager (tandbørste, tandpasta, shampoo, osv.)

  • Medicin og recepter

  • Solcreme og solbriller

  • Håndklæder (check om skibet tilbyder håndklæder til strandbrug)

 • Elektronik:

  • Mobiltelefon og oplader

  • Kamera og oplader

  • Adaptere/stikdåser (afhængigt af destinationen)

 • Penge og betalingsmidler

  • Kontanter og betalingskort husk at kontrollere valuta

  • Kontaktoplysninger til banken og forsikringsselskabet

Vær opmærksom på, at du ombord ofte ikke kan betale med betalingskort eller kontanter. Her bruges dit nøglekort til kahytten som betalingsmiddel og der trækkes ved afslutningen af krydstogtet penge på dit tilknyttede betalingskort.

Listen herover er ikke en udtømmende liste, men et forslag til ejendele du ikke må mangle. Du bør altid pakke tøj til den destination du tager afsted til, og husk på at det godt kan blive køligt på havet om aftenen.

Vigtige tips til dit første krydstogt

Planlæg i god tid: Book dit krydstogt i god tid for at sikre dig de bedste priser og kahytter. Det er ikke ualmindeligt at planlægge krydstogter op til 9 måneder før afgang, men det er ikke en nødvendighed. Du bør dog ikke forvente at kunne komme afsted på krydstogt med 1 måneds varsel. Book derfor i god tid.

Forsikring: Overvej at købe rejseforsikring for at dække uforudsete hændelser. Rejseforsikringen skal sikre at du kan modtage behandling, hvis du eksempelvis kommer til skade, eller må afbryde din rejse. Det er ikke lovpligtigt, men anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring og ikke blot nøjes med den, du har på dit kreditkort. Rejseforsikringer kan du oftest tegne ved dit normale forsikringsselskab, eller ved en specialiseret rejseforsikring, og de koster sjældent ret meget.

Vær forberedt på søsyge: Det er meget sjældent at krydstogtgæster bliver søsyge. Men selvom moderne skibe er udstyret med stabilisatorer, kan nogle mennesker stadig blive søsyge. Medbring medicin eller andre midler til at lindre det. Krydstogtskibene er så store at du oftest ikke kan mærke at du er på havet, men i voldsomt vejr, kan det naturligvis ikke udelukkes at du vil kunne mærke søens gang.

Respekter miljøet: Vær opmærksom på miljøet og sørg for at kaste affald i de rigtige skraldespande. Krydstogt-rederierne gør meget for at skåne miljøet og har topmoderne metoder til at beskytte miljøet. Du bør derfor aldrig smide noget overbord fra din kahyt eller andre steder, men find en skraldespand og hjælp rederiet med at beskytte miljøet.

Lær skibets layout: Brug tid på at lære skibets layout for at undgå at fare vild. Krydstogtskibe er store, meget store, og derfor kan du med fordel orientere dig på de forskellige dæk, om skibets layout, så du hurtigt kan finde rundt. Skibet er trods alt dit hjem i de kommende dage eller uger.

Krydstogter er en fantastisk måde at opleve verden på, og de er ideelle for både erfarne rejsende og begyndere. Uanset om du søger eventyr, afslapning eller en kombination af begge, vil dit første krydstogt helt sikkert skabe uforglemmelige minder. Så kast anker og lad eventyret begynde!

Inspiration

1920X1080 Find Vej I Krydstogtsjunglen Hero
Find vej i krydstogtsjunglen
Drømmer du om at stikke af fra hverdagens trummerum og sejle ud på det blå hav? Et krydstogt kan være den perfekte måde at opleve verden på, men med utallige valgmuligheder kan det virke som at bev...
1920X1080 Drikkepakker Header
Drikkepakker - Er det nødvendigt?
At tage på et krydstogt er en fantastisk måde at slappe af og nyde ferien på. Men en af de beslutninger, du skal træffe, er omkring drikkepakker. Skal du købe en? Og hvilken skal du i så fald vælge...
1920X1080 Yachtclub Header
MSC Yacht Club
MSC Yacht Club - Luksus til søs Søger du en krydstogtsoplevelse som ingen anden, er MSC Yacht Club din billet til enestående luksus og forkælelse på det åbne hav. MSC Cruises, et af verdens mere in...
1920X1080 F1cruise Header
Kombination af Formel 1 og Krydstogt
Kombinér Formel 1 med Krydstogt Kombinationen af Formel 1 og et efterfølgende krydstogt er en unik og fascinerende måde at sammensætte din drømmeferie på. Denne usædvanlige rejse giver dig mulighed...
1920X1080 Golfcruise Cover
Golf & Cruise
Drøm dig væk til Golf og Cruise Er du en golfentusiast, der længes efter at kombinere din lidenskab for golf med uforglemmelige rejseoplevelser? Så er et Costa Cruise den perfekte måde at forene di...
Hallengrens
Yachtcruise i Kroatien
Yachtcruise i Kroatien Da Anni og Claus skulle holde ferie i 2023, var de ikke i tvivl om at de skulle til Kroatien, som de også tidligere havde besøgt. Men det skulle ikke være som de andre gange...